Telecí ledový bujon s vínem
120 min.
Ingredience
- Telecí masový bujon
- 1kusBobkový list
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 1lžíceCeler - nať
- 2kusyČesnek
- 150gramůKedlubna
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyNové koření celé
- 1lžíceOlej olivový jedlý
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2kusyPetržel kořen
- 2lžícePetržel - nať
- 1,5lžičkySůl
- 600gramůTelecí maso přední
- 1,5litryVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 500gramůTelecí kosti
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceŘeřicha
- 2,5decilitryVíno bílé
- 0,5lžíceKerblík
- 0,5lžíceTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a drobně pokrájíme bylinky: petrželku kudrnku, řeřichu, tymián a kerblík. Pokrájené bylinky dáme do mísy, přilijeme k nim bílé víno, promícháme a dáme do 4 misek zamrazit na ledové kostky.
- 2Z 800 ml telecího vychlazeného bujonu odstraníme tuk, nalijeme do misek, do každé dáme zamrazené vínové kostky s bylinkami a podáváme.
- 3Telecí masový bujon [27974]:
- 4Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.
- 5Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.
- 6Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.
- 7Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.
- 8Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.