Telecí maso po italsku

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
35 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, brambory zprudka orestujeme (cca5 minut), poté pánev odstavíme.
  • 2
    Na jiné pánvi krátce orestujeme maso, které jsme nakrájeli na větší kousky. Přidáme posekanou cibuli, prolisovaný česnek, zaprášíme moukou a přilijeme rajčatový protlak. Přibližně 3 minuty mícháme a restujeme. Podlijeme červeným vínem a vývarem, povaříme zhruba 5 minut.
  • 3
    Do pekáčku vložíme orestované brambory a přelijeme omáčkou s masem, přimícháme na kostičky nakrájená rajčata a rozpůlené olivy. Nezapomeneme osolit a opepřit, posypeme sekanou bazalkou a dáme zapékat.
  • 4
    Pečeme při střední teplotě jednu hodinu.
  • 5
    Podáváme jako samostatný pokrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.