Telecí maso po italsku
90 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 6lžicMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 700gramůBrambory
- 700gramůTelecí kýta
- 150mililitrůVíno červené
- 8kusůRajčata
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůOlivy černé
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceBazalka
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
35 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, brambory zprudka orestujeme (cca5 minut), poté pánev odstavíme.
- 2Na jiné pánvi krátce orestujeme maso, které jsme nakrájeli na větší kousky. Přidáme posekanou cibuli, prolisovaný česnek, zaprášíme moukou a přilijeme rajčatový protlak. Přibližně 3 minuty mícháme a restujeme. Podlijeme červeným vínem a vývarem, povaříme zhruba 5 minut.
- 3Do pekáčku vložíme orestované brambory a přelijeme omáčkou s masem, přimícháme na kostičky nakrájená rajčata a rozpůlené olivy. Nezapomeneme osolit a opepřit, posypeme sekanou bazalkou a dáme zapékat.
- 4Pečeme při střední teplotě jednu hodinu.
- 5Podáváme jako samostatný pokrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.