Telecí maso po worcestrovsku
70 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůCalvados
- 1kusPetržel - nať
- 200mililitrůBujón hovězí
- 1kusEstragon
- 1kusŠalvěj sušená
- 400gramůBramborové hranolky zmrazené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 4plátkyTelecí kýta
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2stroužkyČesnek
- 40mililitrůOlej stolní
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
625 mg
Postup přípravy
- 1Telecí naklepeme a obalíme v mouce. Na másle několik minut opékáme česnek a pár lístků šalvěje. Lístky ovšem skoro okamžitě odstraníme, aby jídlo nezhořklo. Potom spolu s česnekem smažíme maso 4 minuty z obou stran. Přidáme calvados a poté, co se odpaří, přidáváme i worcester, pepř, sůl a část horkého bujónu. Vše potom dusíme doměkka. Během dušení přiléváme zbytek bujónu tak, aby se maso dusilo, nikoliv vařilo.
- 2Pokrm podáváme s hranolky, přecezenou šťávou z pánve a kořením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.