Telecí plátky s vinnou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůOlej olivový extra panenský
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 15gramůPetržel - nať
- 15gramůKerblík
- 15gramůEstragon
- 15gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
309 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej, polovinu másla, přiložíme plátky masa a smažíme z každé strany asi 3 minuty. Plátky vyjmeme a upravíme na talíře.
- 2Do pánve nalijeme víno, provaříme, přidáme zbytek másla, povaříme 2 minuty, přimícháme posekanou petrželku, kerblík, pažitku, estragon a odstavíme.
- 3Plátky masa na talířích přelijeme vinnou omáčkou s bylinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.