Telecí plec na rajčatech
110 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí plec
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusPetržel - nať
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 400gramůRajčata
- 1stroužekČesnek
- 1šálekVoda pitná
- 40gramůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytou plec potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a po všech stranách opečeme na oleji.
- 2Přidáme nakrájená rajčata, cibulky, rozmarýn, petrželku a sůl. Vše dusíme na mírném ohni doměkka. Během dušení maso podléváme trochou vody.
- 3Měkké maso i cibulky vyjmeme a šťávu prolisujeme a podle chuti přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.