Telecí plecko na víně s makaróny
105 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyTelecí maso přední
- 120gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 10kusůPepř černý celý
- 5kusůHřebíček
- 1špetkaSkořice mletá
- 500lžičekSůl
- 130mililitrůVíno bílé
- 200gramůPassata (drcená rajčata)
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1litrVoda pitná
- 80mililitrůOlej olivový
- Na makaróny
- 1lžičkaVoda pitná
- 500gramůSůl
- 70gramůŠpagety, Makarony
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
32 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a opláchnuté telecí maso nakrájíme na kostky, vložíme do vroucí vody a vaříme, až je maso téměř měkké. Uvařené maso vyjmeme, vývar odložíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.
- 2Maso osmažíme na oleji, vmícháme česnek a cibuli a smažíme ještě chvíli. Poté vmícháme rajčatový protlak, skořici, pepř, hřebíček, rajčata, ocet, víno a sůl. Dobře promícháme, zalijeme půl litrem vývaru a pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba čtvrt hodiny.
- 3Do vroucí osolené vody vložíme makaróny a uvaříme na skus. Scedíme a necháme okapat.
- 4Maso s omáčkou podáváme s vařenými makaróny, sypeme parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.