Telecí plecko na víně s makaróny

105 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
32 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a opláchnuté telecí maso nakrájíme na kostky, vložíme do vroucí vody a vaříme, až je maso téměř měkké. Uvařené maso vyjmeme, vývar odložíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.
  • 2
    Maso osmažíme na oleji, vmícháme česnek a cibuli a smažíme ještě chvíli. Poté vmícháme rajčatový protlak, skořici, pepř, hřebíček, rajčata, ocet, víno a sůl. Dobře promícháme, zalijeme půl litrem vývaru a pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba čtvrt hodiny.
  • 3
    Do vroucí osolené vody vložíme makaróny a uvaříme na skus. Scedíme a necháme okapat.
  • 4
    Maso s omáčkou podáváme s vařenými makaróny, sypeme parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.