Telecí s houbami a oříšky
100 min.
Ingredience
- 1kilogramTelecí kýta
- 4stroužkyČesnek
- 3kusyŠalotka
- 250gramůHlíva ústřičná
- 1lžíceBazalka
- 1lžícePetržel - nať
- 150gramůMozzarella
- 5lžicOříšky piniové
- 2lžíceOlej sezamový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 2,5decilitryVíno bílé
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 850gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžícePovidla švestková
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
25 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta.
- 2Česnek se šalotkou očistíme a nadrobno pokrájíme. Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme, tvrdé spodní části odkrojíme, houby nakrájíme na nudličky. Čerstvou bazalku a petrželku omyjeme a drobně pokrájíme, Mozzarellu krájíme na kostky.
- 3V teflonové pánvi osmažíme nasucho piniové oříšky do zlatova. V hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm orestujeme maso z každé strany do zlatova. Restujeme přibližně 2 minuty. Maso osolíme, opepříme, přidáme k němu šalotku s česnekem, hlívu a za stálého míchání vše restujeme ještě další 1 - 2 minuty. Přidáme 3 lžíce oříšků, směs zalijeme bílým vínem, přilijeme worcester, konzervovaná rajčata, rajčatový protlak a promícháme. Dochutíme solí, cukrem, vložíme lžíci švestkových povidel a bazalku, znovu promícháme, pod pokličkou při nižší teplotě dusíme doměkka (asi hodinu). Během dušení občas promícháme.
- 4Když je maso měkké, vmícháme sýr s petrželkou, ozdobíme oříšky a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.