Telecí slezina plněná sýrem

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slezinu omyjeme, osušíme a opatrně rozřízneme tak, aby vznikla kapsa.
  • 2
    Do mísy vložíme strouhanku, strouhaný sýr, nasekanou petrželku, koření a jednu lžíci oleje, dobře promícháme. Vzniklou směsí naplníme slezinu, otvor sešijeme.
  • 3
    Rozpálíme olej v hrnci a naplněnou slezinu krátce orestujeme. Přidáme rozmixovaná rajčata, přikryjeme, necháme asi 60 minut dusit, podle potřeby podlijeme vodou, dokud není slezina měkká. Potom ji vyjmeme, rozpáráme šití, slezinu nakrájíme na plátky. Podáváme přelité omáčkou, ozdobené petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.