Telecí slezina plněná sýrem
100 min.
Ingredience
- 1kusTelecí slezina
- 40gramůStrouhanka
- 150gramůSýr balkánský
- 40gramůPetržel - nať
- 6gramůSůl
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 3gramyPepř černý mletý
- 1lžičkaOregano sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Slezinu omyjeme, osušíme a opatrně rozřízneme tak, aby vznikla kapsa.
- 2Do mísy vložíme strouhanku, strouhaný sýr, nasekanou petrželku, koření a jednu lžíci oleje, dobře promícháme. Vzniklou směsí naplníme slezinu, otvor sešijeme.
- 3Rozpálíme olej v hrnci a naplněnou slezinu krátce orestujeme. Přidáme rozmixovaná rajčata, přikryjeme, necháme asi 60 minut dusit, podle potřeby podlijeme vodou, dokud není slezina měkká. Potom ji vyjmeme, rozpáráme šití, slezinu nakrájíme na plátky. Podáváme přelité omáčkou, ozdobené petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.