Telecí srdce s rajčaty
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusTelecí srdce
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyBobkový list
- 3gramyPepř černý celý
- 7gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 60mililitrůOcet kvasný lihový
- 30gramůRozmarýn čerstvý
- 2decilitryVíno červené
- 300gramůRajčata
- 1kusČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí srdce omyjeme a pokrájíme na menší kousky, které orestujeme na rozpáleném másle v hrnci. Přilijeme vodu a ocet a necháme chvíli povařit. Mezitím oloupeme cibuli, česnek, pokrájíme rajčata a všechno postupně přidáme do hrnce. Přihodíme bobkový list, pepř vcelku, osolíme a necháme 45 minut vařit na mírném ohni za občasného míchání, dokud srdce není měkké.
- 2Nakonec vyjmeme bobkový list, cibuli, přidáme rozmarýn a 2 dl červeného vína, ještě pár minut povaříme a můžeme podávat s vhodnou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.