Telecí svíčková s brzlíkem a chřestem
60 min.
Ingredience
- Brzlík
- 400gramůTelecí brzlík
- 120gramůZelenina kořenová
- 1gramNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 100mililitrůOcet vinný
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůStrouhanka
- 1gramNakládaný zelený pepř
- Maso
- Omáčka
- 40gramůŠalotka
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůOcet vinný
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2gramyEstragon
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- Zelenina
- 300gramůChřest zelený
- 100gramůRajčata Cherry
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
990 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
68 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí svíčkovou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. V misce smícháme lžíci másla, nadrcené piniové oříšky, posekaný tymián, rozmarýn, strouhanku, sůl a pepř. Touto směsí potřeme plátky masa, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 20 minut.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, přidáme kořenovou zeleninu, nové koření, zelený pepř, bobkový list, zakápneme octem, do vody vložíme brzlík a vaříme asi čtvrt hodiny doměkka. Uvařený brzlík nakrájíme na čtyři porce a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, ve strouhance a usmažíme v pánvi na másle dorůžova.
- 3Chřest očistíme, povaříme 4 minuty, scedíme, trochu pokrájíme, rajčátka spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a spolu s chřestem orestujeme na másle.
- 4Nakonec připravíme omáčku. V rendlíku rozpustíme 20 gramů másla, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, přilijeme ocet, víno, vyvaříme o polovinu, stáhneme z ohně, necháme trochu vychladnout, přimícháme žloutky, měkké máslo, estragon, sůl a pepř.
- 5Na talíře upravíme plátky masa, na ně položíme smažený brzlík, okolo masa rozložíme chřest s rajčátky a přelijeme máslovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.