Telecí závitky plněné fetou
60 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 300gramůSýr Feta
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 2kusyPaprika sterilovaná
- 2lžičkyOregano sušené
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 300gramůŠunka dušená
- 1kusCibule červená
- 0,5litrVoda pitná
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
47 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
198 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší plátky, osolíme, opepříme a přes potravinářskou fólii naklepeme.
- 2Náplň: fetu nadrobíme do misky, posypeme mletou paprikou, polijeme olejem a vidličkou důkladně rozmačkáme. Potom přidáme nasekanou petrželovou nať, oregano, kapii a ještě jednou promícháme. Připravené plátky rozložíme, položíme na ně plátky šunky, lžící vložíme náplň, maso zavineme, spojíme párátky anebo nití.
- 3V pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, naskládáme připravené závitky a zprudka po každé straně opečeme. Opečené maso přeložíme z pánve do pekáče, vylijeme také výpek, podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme nejméně 40 minut. Pekáč vytáhneme z trouby, závitky z něho vybereme, šťávu vylijeme na pánev, kam přilijeme smetanu, přivedeme k varu, posypeme majoránkou, omáčku podle vlastní chuti osolíme a opepříme.
- 4Hotové závitky rozkrojíme napůl, porcujeme na talíře s vhodnou přílohou a zaléváme majoránkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.