Telecí závitky plněné fetou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
47 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
198 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší plátky, osolíme, opepříme a přes potravinářskou fólii naklepeme.
  • 2
    Náplň: fetu nadrobíme do misky, posypeme mletou paprikou, polijeme olejem a vidličkou důkladně rozmačkáme. Potom přidáme nasekanou petrželovou nať, oregano, kapii a ještě jednou promícháme. Připravené plátky rozložíme, položíme na ně plátky šunky, lžící vložíme náplň, maso zavineme, spojíme párátky anebo nití.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, naskládáme připravené závitky a zprudka po každé straně opečeme. Opečené maso přeložíme z pánve do pekáče, vylijeme také výpek, podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme nejméně 40 minut. Pekáč vytáhneme z trouby, závitky z něho vybereme, šťávu vylijeme na pánev, kam přilijeme smetanu, přivedeme k varu, posypeme majoránkou, omáčku podle vlastní chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Hotové závitky rozkrojíme napůl, porcujeme na talíře s vhodnou přílohou a zaléváme majoránkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.