Telecí závitky s chřestem
55 min.
Ingredience
- 800gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 800gramůTelecí kýta
- 3lžíceHořčice
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 150gramůSýr Gouda 45%
- 2lžíceKerblík
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný a omytý chřest vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 15 minut.
- 2Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 tenkých řízků. Osolíme je, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý řízek položíme asi 3 výhonky chřestu, maso svineme a převážeme nití. Závitky pečeme pod pokličkou na rozehřátém oleji asi 10 minut.
- 3Rozpustíme máslo a opražíme na něm mouku. Za stálého míchání přilijeme vývar, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
- 4Pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a když se roztaví, vmícháme nasekaný kerblík.
- 5Telecí závitky s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.