Telecí závitky s chřestem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný a omytý chřest vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 15 minut.
  • 2
    Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 tenkých řízků. Osolíme je, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý řízek položíme asi 3 výhonky chřestu, maso svineme a převážeme nití. Závitky pečeme pod pokličkou na rozehřátém oleji asi 10 minut.
  • 3
    Rozpustíme máslo a opražíme na něm mouku. Za stálého míchání přilijeme vývar, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
  • 4
    Pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a když se roztaví, vmícháme nasekaný kerblík.
  • 5
    Telecí závitky s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.