Teplý bylinkový bramborový salát

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory velmi dobře omyjeme a očistíme, nakrájíme na větší kousky a ve slupce je vaříme v osolené vodě 10 minut, dokud nezměknou. Vodu slijeme a brambory necháme v hrnci. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a prolisujeme. Omytý kopr a petrželovou nať velmi jemně nasekáme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a na něm smažíme při stálém míchání asi 8 minut cibuli. Když má zlatavou barvu, zmírníme teplotu, přiklopíme a smažíme zvolna ještě dalších 15-20 minut.
  • 3
    V míse metlou smícháme olivový olej, vinný ocet, citronovou šťávu a česnek - mícháme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Pak ji nalijeme na horké brambory, přidáme nasekaný kopr a petrželovou nať, podle chuti osolíme a opepříme a důkladně promícháme. Ke směsi pak ještě přidáme zkaramelizovanou cibuli a vše protřepeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.