Teplý bylinkový bramborový salát
60 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyBrambory
- 4kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1hrstKopr čerstvý
- 1hrstPetržel - nať
- 3lžíceOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný
- 0,5decilitrCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory velmi dobře omyjeme a očistíme, nakrájíme na větší kousky a ve slupce je vaříme v osolené vodě 10 minut, dokud nezměknou. Vodu slijeme a brambory necháme v hrnci. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a prolisujeme. Omytý kopr a petrželovou nať velmi jemně nasekáme.
- 2V pánvi rozpálíme olej a na něm smažíme při stálém míchání asi 8 minut cibuli. Když má zlatavou barvu, zmírníme teplotu, přiklopíme a smažíme zvolna ještě dalších 15-20 minut.
- 3V míse metlou smícháme olivový olej, vinný ocet, citronovou šťávu a česnek - mícháme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Pak ji nalijeme na horké brambory, přidáme nasekaný kopr a petrželovou nať, podle chuti osolíme a opepříme a důkladně promícháme. Ke směsi pak ještě přidáme zkaramelizovanou cibuli a vše protřepeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.