Teplý krém z brambor a fazolek
40 min.
Ingredience
- 80gramůOříšky piniové
- 480gramůBrambory
- 1kusBobkový list
- 1litrVývar zeleninový
- 240mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 80gramůCibule
- 120gramůBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1stroužekČesnek
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
965 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
84 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fazolky omyjeme a se lžící oleje vaříme cca 3-4min ve vroucí vodě. Poté slijeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a společně s cibulí nasekanou najemno, 20ml oleje a bobkovým listem orestujeme v hrnci na živém ohni. Po 4-5min snížíme teplotu, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme zvolna vařit 10-15min.
- 2Přidáme fazolky a rozmixujeme na krém. Vrátíme na sporák a vaříme dalších 5-6min. Ochutíme solí a pepřem.
- 3Mezitím piniové oříšky s 200ml oleje, dvěma plátky česneku a trochou soli podrtíme paličkou, nejlépe v mramorovém hmoždíři. Postupně přidáváme lístky bazalky a nakonec nastrouhaný sýr.
- 4Bramborový krém rozdělíme do misek, doplníme kapkami pesta a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.