Teplý salát s kuřecími plátky v hořčici
55 min.
Ingredience
- 1000gramůKuřecí prsa
- 100gramůSalát Polníček
- 100gramůSalát ledový
- 100gramůSalát Rosso
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 6kusůŠalotka
- 4lžícePažitka
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceHořčičné semínko
- 3lžíceBalsamico ocet
- 4lžíceHořčice Dijonská
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceMelasa
- 1lžíceCukr třtinový
- 125mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOcet vinný červený
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
9 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Z kuřecích prsou zbavených kůže nařežeme 8 plátků, vyprané saláty (ledový, Rosso, Polníček) osušíme a natrháme. Opereme a osušíme listy mladého špenátu zbaveného stopek, na plátky nasekáme středně velké šalotky, nadrobno nasekáme pažitku s česnekem a nameleme pepř. Salát se špenátovými listy vložíme do větší mísy.
- 2Na marinádu metličkou ušleháme rozdrcené hořčičné semeno se balsamikovým octem, 3 lžícemi olivového oleje, dijonskou hořčicí, medem, melasou a hnědým třtinovým cukrem, přidáme horkou vodu s česnekem a směs šleháme, až je hladká a hustá. Z hotové marinády odebereme 4 lžíce, které odložíme.
- 3Kuřecí plátky na mělké míse zalijeme zbývající marinádou a promícháme, aby plátky byly marinádou dobře obaleny. Maso v marinádě necháme v chladničce nejméně 4 hodiny rozležet.
- 4Marinované maso vložíme v zapékací míse do trouby předehřáté na 210 °C a při této teplotě ho pečeme 20-25 minut, až je hotové. Upečené plátky nakrájíme na šikmé proužky, osolíme ho a uložíme do tepla.
- 5Dále si připravíme dresink. Červený vinný ocet smícháme se 2 lžícemi extra panenského olivového oleje, marinádou ze zapékací mísy, solí a pepřem, vše našleháme metličkou a asi polovinu promícháme se salátem a špenátovými listy. K salátové směsi přidáme pažitku se šalotkou a salátový základ znovu dobře promícháme.
- 6Odloženou marinádu se zbytkem dresinku v malém rendlíku uvedeme do varu, asi 5 minut vaříme, hotovou omáčku potom stáhneme z plotny.
- 7Na talíře rozdělíme salátový základ a na něj navršíme proužky kuřecího masa.
- 8Servírujeme přelité převařenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.