Terina s kuřecími prsy a liškami
120 min.
Ingredience
- mleté maso
- 2kusyČesnek
- 500gramůVepřová krkovička
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůKuřecí prsa
- 150gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůStrouhanka
- 1kusBránice
- 3lžíceSherry brandy
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
43 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytou vepřovou krkovičku (bez kosti) pokrájíme na menší kusy, které pomeleme s česnekem na masovém mlýnku a odložíme do mísy, ochutíme solí, černým pepřem a dobře směs promícháme. Omytá kuřecí prsa pokrájíme na tenké nudličky a odložíme do hlubší mísy. Oloupanou cibuli s omytou natí petržele drobně nakrájíme. Čerstvé houby - lišky očistíme, omyjeme a nahrubo pokrájíme.
- 2V pánvi na rozpuštěném másle si zpěníme cibuli, pak k ní přidáme houby a petržel, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 10-15 minut. Podušenou směs vyjmeme, odložíme do mísy k nakrájenému kuřecimu masu a v té samé pánvi na zbytku omastku krátce orestujeme pomleté maso, které vyklopíme do mísy s ostatními ingrediencemi, přidáme strouhanku, vajíčka, 3 lžíce Sherry brandy, bílý pepř, kmín a sůl podle chuti. Znovu vše důkladně promícháme a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím si vyložíme nádobu předem namočenou vepřovou bránicí (vepřovou síťkou), kterou potom naplníme masovou směsí a překryjeme okrajem bránice (síťky), nádobu uzavřeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby 180°C. Pečeme 1 hodinu.
- 3Vychladlou terinu dáme do chladničky a podáváme až druhý den s chlebem a čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.