Terina s vepřovým masem
125 min.
Ingredience
- dušené maso
- mleté maso
- 850gramůVepřový bok
- 1lžičkaPaštikové koření
- 100gramůStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1617 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
152 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
829 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytou vepřovou kýtu (bez kosti) nakrájíme na tenké nudličky, opláchnutou zelenou petrželku a oloupaný česnek nadrobno posekáme. V pánvi na rozehřátém másle krátce osmažíme maso, přidáme k němu česnek s petrželkou, promícháme, zakryjeme pokličkou a krátce podusíme.
- 2Vepřový libový bůček jemně pomeleme, dáme do mísy, ochutíme solí, paštikovým kořením, pepřem, promícháme, přidáme podušené maso s petrželkou, strouhanku, vejce a znovu vše důkladně prohněteme.
- 3Terinu vyložíme tence pokrájenými plátky uzené slaniny, pak ji naplníme masovou směsí, povrch pokryjeme též plátky slaniny, zakryjeme víkem a vložíme do hrnce s vroucí vodou a vše dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme 70 minut při 180°C.
- 4Upečenou terinu z vepřového masa necháme vychladnout, pak ji odložíme do chladničky a podáváme až na druhý den.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.