Terina s vepřovým masem

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1617 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
152 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
829 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou vepřovou kýtu (bez kosti) nakrájíme na tenké nudličky, opláchnutou zelenou petrželku a oloupaný česnek nadrobno posekáme. V pánvi na rozehřátém másle krátce osmažíme maso, přidáme k němu česnek s petrželkou, promícháme, zakryjeme pokličkou a krátce podusíme.
  • 2
    Vepřový libový bůček jemně pomeleme, dáme do mísy, ochutíme solí, paštikovým kořením, pepřem, promícháme, přidáme podušené maso s petrželkou, strouhanku, vejce a znovu vše důkladně prohněteme.
  • 3
    Terinu vyložíme tence pokrájenými plátky uzené slaniny, pak ji naplníme masovou směsí, povrch pokryjeme též plátky slaniny, zakryjeme víkem a vložíme do hrnce s vroucí vodou a vše dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme 70 minut při 180°C.
  • 4
    Upečenou terinu z vepřového masa necháme vychladnout, pak ji odložíme do chladničky a podáváme až na druhý den.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.