Terina z kuřecího a vepřového masa s ovocnou klevelou
105 min.
Ingredience
- 800gramůKlobása vinná
- 250gramůAnglická slanina
- 200gramůKuřecí prsa
- 200gramůVepřová panenka
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4gramyPetržel - nať
- 40mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůKoňak Armaňak
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 210gramůHrušky
- 80gramůCukr krupice
- 30mililitrůOcet vinný
- 30gramůBrusinky sušené
- 10gramůZázvor celý
- 1špetkaŠafrán
- 5špetekTymián sušený
- 60gramůŠalotka
- 0,7litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
52 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa a vepřovou panenku pokrájíme na kousky o velikosti 1,5 cm. Česnek oloupeme a nasekáme na jemné kousky. Petrželovou nať nasekáme najemno. Maso a 2/3 česneku smícháme dohromady, přidáme sůl a pepř, olej, koňak, tymián, petržel a dobře promícháme. Necháme marinovat přes noc v chladu. Klobásy pokrájíme na kousky 1,5 cm veliké. Hrušky oloupeme a zbavíme jadřince, pokrájíme na drobné kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
- 2Marinované maso oddělíme od marinády a zprudka osmažíme na 30 ml rozpáleného oleje po dobu 2 minut. Poté maso z pánve vyjmeme a vložíme klobásy, smetanu a sekaný tymián. Formu na terinu vyložíme slaninou a naplníme masovou směsí. Překryjeme plátky slaniny, formu pečlivě zabalíme do alobalu a dáme péct ve vodní lázni do trouby vyhřáté na 180°C na 60 minut. Mezitím si rozpálíme zbytek oleje a osmahneme na něm zbytek česneku, zázvor a šalotku. Restujeme 3 minuty, poté přidáme šafrán a cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme hrušky a brusinky, zalijeme octem a 100ml vody a necháme odpařit do zhoustnutí, cca 5 minut. Upečenou terinu pokrájíme na plátky a servírujeme s hruškovou klevelou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.