Terina ze pstruha

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1431 kcal
Bílkoviny
107 g
Tuky
63 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
622 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse promícháme hladkou mouku se 175 g měkkého másla, přidáme
  • 2
    vajíčka, 3-5 lžic vlažné vody, promícháme a rukou vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme odpočinout.
  • 3
    Na pomoučeném vále si těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm.
  • 4
    Nádobu na paštiku vyložíme plátem křehkého těsta tak, aby konce těsta visely přes okraj nádoby.
  • 5
    Pstruhy stáhneme z kůže, vykostíme, 2 plátky masa odložíme stranou, zbytek rozmixujeme a dáme do mísy. Přidáme k němu máslo, šťávu z citrónu, žloutky, sůl, pepř a bílé víno, vývar, prolisovaný česnek, drobně pokrájenou petrželku, kerblík, majoránku, rozmixujeme na rybí fáš. Do takto připravené paštiky vmícháme ušlehanou smetanu a 1/3 směsi naplníme připravenou nádobu. Odložené plátky pstruha osolíme, opepříme a každý zvlášť zabalíme do nakrájených plátků slaniny. Takto připravený plát pstruha položíme na náplň, na něj dáme další vrstvu paštiky, na ni položíme druhý plát ryby a zakryjeme zbylou paštikou. Nakonec vše zakryjeme těstem, potřeme vodou a zakryjeme víkem.
  • 6
    Rybí paštiku dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C přibližně 1 hodinu.
  • 7
    Upečenou paštiku odkryjeme, necháme vychladnout a pak vyklopíme z nádoby na tácek a odložíme na několik hodin do chladničky.
  • 8
    Nakrájené porce rybí teriny podáváme na listech ledového salátu.
  • 9

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.