Terina ze pstruha
110 min.
Ingredience
- paštika
- 800gramůPstruh
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaPepř bílý
- 1decilitrVíno bílé
- 1decilitrVývar zeleninový
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKerblík
- 1lžičkaMajoránka
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžíceSůl
- ryba v slanině
- 0,5lžičkaSůl
- 50gramůSlanina vepřová
- 800gramůPstruh
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- těsto
- 5lžicVoda pitná
- 2gramyMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1431 kcal
Bílkoviny
107 g
Tuky
63 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
622 mg
Postup přípravy
- 1V míse promícháme hladkou mouku se 175 g měkkého másla, přidáme
- 2vajíčka, 3-5 lžic vlažné vody, promícháme a rukou vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme odpočinout.
- 3Na pomoučeném vále si těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm.
- 4Nádobu na paštiku vyložíme plátem křehkého těsta tak, aby konce těsta visely přes okraj nádoby.
- 5Pstruhy stáhneme z kůže, vykostíme, 2 plátky masa odložíme stranou, zbytek rozmixujeme a dáme do mísy. Přidáme k němu máslo, šťávu z citrónu, žloutky, sůl, pepř a bílé víno, vývar, prolisovaný česnek, drobně pokrájenou petrželku, kerblík, majoránku, rozmixujeme na rybí fáš. Do takto připravené paštiky vmícháme ušlehanou smetanu a 1/3 směsi naplníme připravenou nádobu. Odložené plátky pstruha osolíme, opepříme a každý zvlášť zabalíme do nakrájených plátků slaniny. Takto připravený plát pstruha položíme na náplň, na něj dáme další vrstvu paštiky, na ni položíme druhý plát ryby a zakryjeme zbylou paštikou. Nakonec vše zakryjeme těstem, potřeme vodou a zakryjeme víkem.
- 6Rybí paštiku dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C přibližně 1 hodinu.
- 7Upečenou paštiku odkryjeme, necháme vychladnout a pak vyklopíme z nádoby na tácek a odložíme na několik hodin do chladničky.
- 8Nakrájené porce rybí teriny podáváme na listech ledového salátu.
- 9
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.