Těstovinová omeleta s olivami

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Olivy rozkrájíme na půlky. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji nasekáme najemno.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmažíme v něm cibuli. Pak přimícháme prolisovaný česnek a nastouhané brambory a vše ještě krátce smažíme. Pak pánev odstavíme z ohně.
  • 4
    V misce rozšleháme vajíčka, přidícháme k nim nakrájenou petrželku a ochutíme je chilli kořením, pepřem a solí.
  • 5
    V druhé pánvi rozehřejeme lžíci oleje, dáme do ní polovinu vaječné směsi a uvařené těstoviny, přimícháme cibuli s česnekem a polovinu rozkrájených oliv, vše zalijeme druhou polovinou vajíček a ohříváme, dokud omeleta nezačne po stranách tuhnout. Okraje omelety uvolníme a tekutou část ze středu pohybem pánve rozlijeme do okrajů.
  • 6
    Omeletu opečeme dozlatova, přendáme na talíř, do pánve nalijeme zbylý olej a omeletu upečeme i z druhé strany.
  • 7
    Upečenou omeletu nakrájíme na porce, posypeme je zbylými olivami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.