Těstovinová terina se špenátem a rajčaty
80 min.
Ingredience
- dušený špenát
- vařené těstoviny
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 400gramůSýr Feta
- 220gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou si uvaříme drobnější těstoviny podle návodu (např. mušle). Uvařené těstoviny scedíme, odložíme do mísy a smícháme je s rozšlehanými osolenými vajíčky.
- 2Cibuli s česnekem očistíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme umytý pokrájený listový špenát, který pod pokličkou podusíme asi 7 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. Feta sýr pokrájíme na kostičky a zamícháme ho s tymiánem do špenátu.
- 3Čtyři větší rajčata omyjeme, pokrájíme na kostičky a přimícháme do špenátu, dochutíme špetkou muškátového oříšku a solí.
- 4Nádobu na terinu vyložíme alobalem a vymažeme ji olejem. Vložíme polovinu těstovin, na ně poklademe vrstvu špenátu s rajčaty a doložíme zbylými těstovinami. Nádobu uzavřeme, dáme ji do pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut při 225 °C.
- 5V pánvi si nasucho opražíme oloupané půlky mandlí. Upečenou těstovinovou terinu se špenátem a rajčaty necháme asi 10 minut vychladnout, pak ji vyklopíme na mísu, pokrájíme na porce a posypeme
- 6opraženými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.