Těstovinový nákyp s brokolicí a ricottou

55 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Farfalle uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijeme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Vejce rozklepneme, bílky ušleháme do tuhého sněhu a žloutky vymícháme s ricottou a zakysanou smetanou. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
  • 2
    Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Rukolu omyjeme a nasekáme nahrubo. Brokolici rozdělíme na růžičky a omyjeme. Růžičky i košťál nakrájíme nadrobno a 2 minuty blanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Vyndáme a necháme okapat.
  • 3
    Na suché pánvi opražíme mandle. Do sýrové směsi vmícháme mandle, těstoviny, rajčata, rukolu a brokolici, důkladně promícháme. Přidáme ušlehané bílky a směsí naplníme zapékací mísu. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Po upečení ihned podáváme zdobené petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.