Těstovinový salát s bylinkami a krevetami

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
62 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme vodu k varu. Vložíme do ní těstoviny, které uvaříme podle návodu na sáčku. Potom je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou. Posypeme je kari kořením, pokapeme olejem a necháme okapat.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, naskládáme krevety, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme. Vybereme krevety z pánve, pokapeme citrónovou šťávou a necháme k dalšímu použití.
  • 3
    Oloupaný a na tenké lupínky nakrájený česnek osmahneme dozlatova v pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme rozmarýn, necháme provonět a ihned stáhneme ze sporáku.
  • 4
    Do misky vložíme připravené těstoviny, přidáme krevety. Přelijeme česnekovou směsí z pánve a vše důkladně promícháme.
  • 5
    Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu, ozdobíme drobně nasekanou kudrnkou a salát podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.