Těstovinový salát s bylinkami a krevetami
30 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 300gramůTěstoviny Penne
- 1lžičkaKari koření
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3mililitryCitronová šťáva
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1kusCitrony
- 20gramůPetržel kudrnka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
62 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme vodu k varu. Vložíme do ní těstoviny, které uvaříme podle návodu na sáčku. Potom je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou. Posypeme je kari kořením, pokapeme olejem a necháme okapat.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, naskládáme krevety, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme. Vybereme krevety z pánve, pokapeme citrónovou šťávou a necháme k dalšímu použití.
- 3Oloupaný a na tenké lupínky nakrájený česnek osmahneme dozlatova v pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme rozmarýn, necháme provonět a ihned stáhneme ze sporáku.
- 4Do misky vložíme připravené těstoviny, přidáme krevety. Přelijeme česnekovou směsí z pánve a vše důkladně promícháme.
- 5Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu, ozdobíme drobně nasekanou kudrnkou a salát podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.