Těstoviny Carbonara
25 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůAnglická slanina
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůSýr Gouda 45%
- 300gramůŠpagety, Makarony vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme nasekaný česnek, opečeme, přilijeme víno a chvíli vše podusíme.
- 2V míse rozmícháme vejce a nastrouhaný sýr, opepříme a rozšleháme. (Můžeme přidat i trochu šlehačky - nemusí být).
- 3Do hotové směsi vmícháme uvařené těstoviny (můžeme použít i jiný druh těstovin) a ihned promícháme, aby se stejnoměrně obalily. Podle chuti osolíme.
- 4Při podávání posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.