Těstoviny Fusilli s chřestem a tofu
30 min.
Ingredience
- 250gramůChřest bílý
- 150gramůHrášek
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůOlivy zelené
- 2lžíceSýr Parmezán
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůTěstoviny Fusilli
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
19 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, oloupeme a nakrájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky. Lusky cukrového hrášku šikmo překrojíme, fazolky rozkrájíme na asi 2,5 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Olivy vypeckujeme. Tofu nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a chřest a fazolky v ní uvaříme doměkka. Potom vše scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3Ve velkém hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké a zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme, promícháme se lžící oleje, opepříme je a osolíme.
- 4V pánvi rozehřejeme zbývající olej a máslo, přidáme česnek a tofu a vše krátce smažíme. Potom vmícháme hrášek a smažíme ještě asi minutu. Do pánve přidáme chřest, fazolky, olivy a vše prohřejeme. Nakonec opatrně přimícháme uvařené těstoviny, směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným Parmezánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.