Těstoviny fusilli s citronovým pestem

30 min.
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Vařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V rozehřáté pánvi bez oleje prudce osmahneme piniové oříšky.
  • 3
    Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Olivy rozpůlíme a vypeckujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Parmezán nastrouháme najemno. Bazalku oláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
  • 4
    V misce smícháme olej, citronovu šťávu, česnek, větší část parmezánu a nakrájenou bazalku. Pesto dochutíme pepřem a solí a v míse promícháme s těstovinami. Potom do mísy ještě přimícháme rajčata a olivy.
  • 5
    Těstoviny s citronovým pestem rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženými oříšky, zbylým nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.