Těstoviny fusilli s citronovým pestem
30 min.
Ingredience
- 240gramůTěstoviny Fusilli
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRajčata
- 50gramůOlivy černé
- 30gramůRajčata sušená sterilovaná
- 2lžíceOříšky piniové
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1hrstBazalka
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Vařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2V rozehřáté pánvi bez oleje prudce osmahneme piniové oříšky.
- 3Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Olivy rozpůlíme a vypeckujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Parmezán nastrouháme najemno. Bazalku oláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
- 4V misce smícháme olej, citronovu šťávu, česnek, větší část parmezánu a nakrájenou bazalku. Pesto dochutíme pepřem a solí a v míse promícháme s těstovinami. Potom do mísy ještě přimícháme rajčata a olivy.
- 5Těstoviny s citronovým pestem rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženými oříšky, zbylým nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.