Těstoviny s fazolemi
235 min.
Ingredience
- 225gramůFazole
- 225gramůTěstoviny penne
- 6lžicOlej olivový
- 8,5decilitrůVývar zeleninový
- 3kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaTymián sušený
- 5lžicVíno červené
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 225gramůRajčata
- 1lžičkaCukr třtinový
- 4lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme je 20 minut, poté scedíme a necháme okapat. Ve stejném hrnci s vroucí osolenou vodou a s lžící oleje vaříme těstoviny 3 minuty. Poté je scedíme a necháme okapat.
- 2Fazole vrátíme do hrnce, přilijeme zeleninový vývar a vmícháme zbylý olivový olej, rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, bobkový list, rajčatový protlak, víno, oregano a tymián.
- 3Přivedeme k varu a pod pokličkou dáme péct do předehřáté trouby na 2 hodiny při teplotě 180 stupňů.
- 4Přidáme odložené těstoviny, nakrájený fenykl, pokrájené řapíky celeru, houby a rajčata. Osolíme a opepříme. Vmícháme cukr a posypeme strouhankou. Zakryjeme pokličkou a hodinu zapékáme.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.