Těstoviny s klobásou
55 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 450gramůKlobása vepřová
- 3kusyFeferony
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžičkyOregano sušené
- 15kusůOlivy černé
- 75gramůSýr Čedar
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůTěstoviny konzumní
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1559 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
101 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
18 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém silnostěnném rendlíku na lžíci oleje restujeme drobně krájenou větší cibuli. Po zhruba pěti minutách vmícháme pokrájenou klobásu zbavenou slupky a opět pět minut restujeme. Poté přisypeme česnek nakrájený nadrobno, pokrájená konzervovaná rajčata a feferonky, sušené oregano a zalijeme vývarem. Omáčku osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme zhruba deset minut, až omáčka zhoustne. Do omáčky přidáme vypeckované a rozpůlené olivy, polovinu nastrouhaného sýra a mícháme, dokud se sýr v omáčce nerozpustí.
- 2V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě makarony na zkus, scedíme a udržujeme v teple.
- 3Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, přelijeme omáčkou, řádně promícháme a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.