Těstoviny s klobásou

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1559 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
101 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
18 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém silnostěnném rendlíku na lžíci oleje restujeme drobně krájenou větší cibuli. Po zhruba pěti minutách vmícháme pokrájenou klobásu zbavenou slupky a opět pět minut restujeme. Poté přisypeme česnek nakrájený nadrobno, pokrájená konzervovaná rajčata a feferonky, sušené oregano a zalijeme vývarem. Omáčku osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme zhruba deset minut, až omáčka zhoustne. Do omáčky přidáme vypeckované a rozpůlené olivy, polovinu nastrouhaného sýra a mícháme, dokud se sýr v omáčce nerozpustí.
  • 2
    V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě makarony na zkus, scedíme a udržujeme v teple.
  • 3
    Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, přelijeme omáčkou, řádně promícháme a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.