Těstoviny s kuřecím masem, brokolicí a sýrem mascarpone
30 min.
Ingredience
- 400gramůNoe Penne Rigate
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- Na brokolici
- 1kusBrokolice
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- Na omáčku
- 1kusCibule
- 5stroužkůČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 400gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 250gramůMascarpone
- 50gramůOřechy Kešu
- 80gramůSýr Parmezán
- 4lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
43 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Brokolici rozdělíme na růžičky a v osolené vroucí vodě vaříme asi 4 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a nakrájíme na drobno.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, česnek na tenké plátky. Opláchnutá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na kostičky.
- 3Kešu oříšky opražíme na sucho, sýr nastrouháme na hobliny.
- 4Cibuli s česnekem zpěníme na 3 lžících olivového oleje, přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme a zarestujeme. Poté zalijeme vývarem a podusíme. Na závěr přidáme mascarpone a zahříváme, dokud se nerozpustí.
- 5Penne s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s omáčkou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, přidáme polovinu omáčky a polovinu těstovin, promícháme a přimícháme polovinu brokolice. Chvilku povaříme a vmícháme polovinu drobně nasekaných lístků bazalky.
- 6Těstoviny s omáčkou podáváme posypané oříšky, sýrem a zakapané olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.