Těstoviny s mořským ďasem
35 min.
Ingredience
- 80gramůSýr Gorgonzola
- 120gramůBrokolice
- 3lžíceOlej stolní
- 350gramůMořský ďas
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůVíno bílé
- 400gramůTěstoviny Fusilli
- 2stroužkyČesnek
- 225mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
27 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
325 mg
Postup přípravy
- 1V osolené vodě asi 2 minuty vaříme brokolici rozebranou na drobné růžičky. Poté brokolici vychladíme ve studené vodě. Ve velkém silnostěnném rendlíku na oleji, asi 5 minut za občasného míchání, smažíme nakrájené filety ďasa, kterého jsme zbavili kůže a utřený česnek. Maso osolíme, opepříme, přilijeme víno se smetanou a vaříme ještě dalších asi 5 minut. Když omáčka zhoustne, vmícháme do ní brokolici. Omáčku udržujeme na teple.
- 2V mezičase, ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme a přisypeme do rendlíku k rybě. Na závěr do směsi vmícháme gorgonzolu, kterou jsme nakrájeli na kousky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.