Těstoviny s mořskými rybami
85 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůMořský jazyk
- 450gramůMořský ďas
- 85gramůMáslo čerstvé
- 4kusyŠalotka
- 1kusPórek
- 300mililitrůVývar rybí
- 300mililitrůVíno bílé
- 2lžičkyOmáčka rybí
- 450gramůTěstoviny Fettuccine
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžičkyBalsamico ocet
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1112 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
27 g
Sacharidy
137 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mouku v misce smícháme se solí, pepřem a dvě lžíce dáme na talíř a obalíme v nich filety z ďasa a jazyka, které jsme zbavili kůže a nakrájeli na větší kousky.
- 2V hlubokém rendlíku na másle za občasného míchání smažíme kousky ryb s drobně krájenými šalotkami, utřeným česnekem, mrkví nakrájenou na malé kostičky a drobně pokrájeným pórkem. Po deseti minutách směs zaprášíme zbylou moukou a ještě asi minutu smažíme.
- 3Do usmažené směsi vlijeme rybí vývar, ocet, víno, rybí omáčku a za občasného míchání vaříme zhruba čtyřicet minut.
- 4V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Když je směs hotová, vlijeme ji na těstoviny, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.