Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly a čerstvých hub

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
981 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a necháme na teple.
  • 2
    V mezičase v silnostěnném rendlíku na oleji restujeme za častého míchání houby, které jsme nakrájeli na plátky. Po pěti minutách přidáme drobně posekaný česnek, smažíme ještě asi dvě minuty. Do rendlíku vmícháme smetanu a minutu vaříme. Poté vsypeme sýr rozdrobený na malé kousky a na mírném ohni směs mícháme, až se sýr rozpustí. Ihned omáčku odstavíme, ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Těstoviny v míse promícháme s omáčkou, ozdobíme sekanou petrželovou natí a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.