Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly a čerstvých hub
40 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Fusilli
- 3lžíceOlej olivový
- 350gramůHouby čerstvé
- 250gramůSýr Gorgonzola
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
981 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a necháme na teple.
- 2V mezičase v silnostěnném rendlíku na oleji restujeme za častého míchání houby, které jsme nakrájeli na plátky. Po pěti minutách přidáme drobně posekaný česnek, smažíme ještě asi dvě minuty. Do rendlíku vmícháme smetanu a minutu vaříme. Poté vsypeme sýr rozdrobený na malé kousky a na mírném ohni směs mícháme, až se sýr rozpustí. Ihned omáčku odstavíme, ochutíme solí a pepřem.
- 3Těstoviny v míse promícháme s omáčkou, ozdobíme sekanou petrželovou natí a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.