Těstoviny s roketou a kuřecím masem
265 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,8kusMrkev kořen
- 0,8kusCibule
- 220gramůKuřecí prsa
- 220gramůŽampiony čerstvé
- 125mililitrůVíno bílé
- 2kusyČesnek
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,6litryVoda pitná
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 125gramůJogurt bílý
- 16lžičekTymián čerstvý
- 110gramůRoketa
- 300gramůTěstoviny čtyřvaječné
- Vývar kuřecí [42660]
- 0,8kusBobkový list
- 80gramůCeler řapíkatý
- 0,8kusCibule
- 0,8kusMrkev kořen
- 4kusyPepř černý celý
- 0,4hrstPetržel - nať
- 16gramůTymián čerstvý
- 1,6litryVoda pitná
- 200gramůKuřecí krk
- 200gramůKuřecí křídla
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
32 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na másle osmahneme na nudličky nakrájenou mrkev přibližně 2 minuty. Vložíme nadrobno pokrájenou cibuli, na kostičky rozkrájená kuřecí prsa, na čtvrtky krájené žampiony, víno, 125 ml kuřecího vývaru, nadrobno nakrájený česnek, sůl a pepř. Rozmícháme Solamyl, 4 lžíce vody, smetanu, jogurt a vlijeme do směsi. Vložíme ještě pár lístků tymiánu a pod pokličkou vaříme 5 minut. Potom uložíme na kuřecí maso listy rokety, nemícháme, vaříme dalších 5 minut. Mezitím v hrnci uvaříme těstoviny. Pořádně je scedíme, nalijeme na ně kuřecí směs, na talíři pak ještě ozdobíme tymiánem a podáváme.
- 2Kuřecí vývar:
- 3Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a vše necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Zbylý vývar lze zamrazit pro jiné použití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.