Těstoviny s tuňákem
55 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 45mililitrůVíno bílé
- 8kusůOlivy černé
- 2lžičkyOregano čerstvé
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 175gramůTuňák v oleji
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
41 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a jemně pokrájený stroužek česneku. Smažíme na mírném ohni 3 minuty, až je cibule měkká a zlatavá.
- 2Vložíme nakrájená rajčata a uvedeme do varu. Poté přilijeme bílé víno a povaříme 1 minutu. Přimícháme černé olivy bez pecky, rozkrájené na kolečka. Nakonec nasypeme nasekané oregano, osolíme, opepříme a přikryjeme poklicí. Po dobu 25 minut vaříme a občas zamícháme.
- 3Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- 4Slijeme nakládaného tuňáka a vidličkou ho rozdělíme na menší kousky. Ty vmícháme do omáčky se čtyřmi lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
- 5Hotové těstoviny přelijeme omáčkou s tuňákem a důkladně promícháme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.