Těstoviny se slávkami ve vinné omáčce

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1139 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
30 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme slávky. Pečlivě vyčistíme lastury kartáčkem, odstraníme slávky s poškozenou lasturou a ty, které se při poklepu nezavřou.
  • 2
    Ve velkém hrnci svaříme bílé víno, dvě lžíce másla, nakrájenou cibuli, drobně posekaný česnek a bylinky. Když se směs začne vařit, zmírníme plamen, vložíme do ní slávky a ochutíme solí a pepřem. Vaříme pod pokličkou (občas hrncem potřeseme), dokud se slávky neotevřou. Poté mušle vybereme z vývaru, ty, které se neotevřely, nepoužijeme a většinu vyloupeme. Jen pár jich necháme na ozdobu.
  • 3
    V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme a necháme na teple.
  • 4
    Vývar z mušlí přecedíme přes gázu, přidáme k němu zbylé máslo a zahříváme až do jeho rozpuštění.
  • 5
    Těstoviny rozdělíme do hlubokých talířů, přidáme k nim slávky a přilijeme omáčku a do každého talíře dáme pár nevyloupaných mušlí na ozdobu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.