Těstoviny se zelím a sýrovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 2kusyRajčata
- 750gramůZelí hlávkové bílé
- 30gramůOříšky piniové
- 400gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme, necháme okapat.
- 2Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přilijeme smetanu, rozpustíme v ní Gorgonzolu a zvolna povaříme, až omáčka zhoustne.
- 3Očištěné zelí pokrájíme na nudličky, povaříme 2 minuty v osolené vodě. Scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
- 4Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na kostiky. Piniové oříšky nasucho opražíme v pánvi do zlatova.
- 5Sýrovou omáčku podle chuti přisolíme a opepříme, smícháme s těstovinami, zeleninou a pokrm posypeme piniemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.