Thajská rýže s fazolovými výhonky

60 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodě máčíme 20 minut thajskou rýži a pak ji několikrát propláchneme. Vaříme ji 12 minut v osolené vodě, aby byla měkká. Scedíme a odložíme stranou.
  • 2
    V misce smícháme limetkovou šťávu, sezamový olej, zázvor, česnek, med, nasekané chilli papričky, ananasovou šťávu, sójovou omáčku a ocet. Přidáme rýži a vše promícháme.
  • 3
    Přidáme nakrájenou zelenou cibulku, naklíčenou čočku, pokrájené ananasové kroužky, pražená sezamová semínka, kešu oříšky a vše promícháme.
  • 4
    Můžeme podávat jak teplé, tak studené. Vhodná je i jako příloha k steaku či rybě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.