Thajská rýže s fazolovými výhonky
60 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej sezamový
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaZázvor celý
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžíceOcet vinný
- 2kusyCibule
- 1,5hrnkyČočka klíčky
- 1kusPaprika červená
- 2lžíceSezam - semena
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrnekRýže thajská
- 1stroužekČesnek
- 0,5hrnekKešu oříšky pražené
- 200gramůKompot ananasový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ve vodě máčíme 20 minut thajskou rýži a pak ji několikrát propláchneme. Vaříme ji 12 minut v osolené vodě, aby byla měkká. Scedíme a odložíme stranou.
- 2V misce smícháme limetkovou šťávu, sezamový olej, zázvor, česnek, med, nasekané chilli papričky, ananasovou šťávu, sójovou omáčku a ocet. Přidáme rýži a vše promícháme.
- 3Přidáme nakrájenou zelenou cibulku, naklíčenou čočku, pokrájené ananasové kroužky, pražená sezamová semínka, kešu oříšky a vše promícháme.
- 4Můžeme podávat jak teplé, tak studené. Vhodná je i jako příloha k steaku či rybě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.