Tlustý bramborák
50 min.
Ingredience
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme do misky, osolíme je, přidáme nastrouhaný parmezán, vysypeme strouhanku, rozklepneme celé vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Všechny suroviny v misce dobře promícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti dosolíme a dopepříme.
- 2Naběračkou nabereme bramborové těsto z misky, vylijeme ho do pánve s rozpálenými dvěma lžícemi oleje a rozetřeme po celé ploše pánve. Bramborák opečeme z obou stran. Z každé strany pečeme přibližně 2 minuty. V pečení bramboráku pokračujeme do ukončení směsi.
- 3Upečený bramborák hned pokládáme na mělký talíř, kam přidáme jako přílohu salát ze zelí.
- 4Salát: Červené a bílé hlávkové zelí nakrouháme nebo ostrým nožem nakrájíme na tenké pásky, dáme ho do mísy, přidáme oloupanou a také na tenké pásky nakrájenou cibuli, pokapeme olejem, rukou promícháme a pomačkáme, vylijeme smetanu, podle chuti osolíme a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.