Toasty s krůtími řízky
50 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůHlíva ústřičná
- 1lžíceMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůKrůtí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůStrouhanka
- 2kusyCibulka jarní
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceKerblík
- 2kusyRajčata
- 150gramůSýr Gouda 45%
- 8plátkůChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
987 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
43 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, opepříme a překrojíme napůl. Na talíř dáme mouku, na druhý talíř dáme vajíčko, přidáme 1 lžíci mléka a rozšleháme ho a na třetí talíř nasypeme strouhanku. Řízky postupně obalíme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- 2Hlívy očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 3Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a řízky na něm smažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve. Rozpálíme zbytek másla a cibuli s houbami na něm podusíme. Přidáme smetanu a kerblík, zamícháme, osolíme a opepříme.
- 4Rajčata omyjeme, vykrojíme okolí stopky a nakrájíme na plátky. Toasty položíme na mřížku a na každý položíme půlku řízku. Obložíme plátkem rajčete, houbovou směsí a plátkem goudy. Toasty dáme ještě na 15 minut zapéct do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.