Toasty s krůtími řízky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
987 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
43 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, opepříme a překrojíme napůl. Na talíř dáme mouku, na druhý talíř dáme vajíčko, přidáme 1 lžíci mléka a rozšleháme ho a na třetí talíř nasypeme strouhanku. Řízky postupně obalíme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
  • 2
    Hlívy očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a řízky na něm smažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve. Rozpálíme zbytek másla a cibuli s houbami na něm podusíme. Přidáme smetanu a kerblík, zamícháme, osolíme a opepříme.
  • 4
    Rajčata omyjeme, vykrojíme okolí stopky a nakrájíme na plátky. Toasty položíme na mřížku a na každý položíme půlku řízku. Obložíme plátkem rajčete, houbovou směsí a plátkem goudy. Toasty dáme ještě na 15 minut zapéct do trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.