Toasty se solenou treskou
215 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 750gramůBrambory
- 2kusyRajčata
- 2lžičkyOcet vinný červený
- 2hrstiPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20dekagramůAnglická slanina
- 750gramůTreska aljašská
- 8krajícůChléb pšeničný (bílý)
- 4kusyVejce slepičí
- 8stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
975 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
40 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě vaříme 7 - 9 minut od doby varu vejce, prudce je ochladíme studenou tekoucí vodou, oloupeme, nahrubo nakrájíme a odložíme.
- 2Na 2 hodiny ponoříme do vody domácí solenou tresku, poté ji vyndáme, necháme oschnout, vložíme do hrnce s vroucí vodou, odstavíme a necháme rybu 10 minut ve vodě. Potom ji osušíme za pomoci vrstvy papírových utěrek a rozebereme na kousky. Vodu, v níž se vařila, vylijeme.
- 3Na středním ohni na pánvi s rozehřátými 3 lžícemi oleje opékáme 4 - 5 minut do zlatova slaninu, zbavíme ji poté nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek. Na pánev vložíme brambory a česnek a za občasného míchání opékáme 8 - 10 minut do zlatova.
- 4Krajíčky chleba opečeme po obou stranách, pokapeme je zbývajícím olivovým olejem a odložíme.
- 5Na pánev s opečenými bramborami přidáme rajčata, slaninu, ocet, vejce, rybí maso a směs 2 minuty prohříváme. Nakonec vmícháme petrželku, sůl, pepř, směs upravíme na toasty a ozdobené petrželkou servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.