Tofu Biryani s hráškem
40 min.
Ingredience
- 4kusyHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaKmín mletý
- 2kusyMuškátový květ
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaFenyklová semínka
- 2kusyKardamom
- 1kusBobkový list
- 150gramůRýže Basmati
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 2lžíceOlej sezamový
- 1kusCibule červená
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžíceMáta
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceJogurt bílý
- 400mililitrůMléko kokosové
- 150gramůHrášek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1014 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
64 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
36 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme biryani koření: Hřebíček, skořici, kmín, muškátový oříšek i květ, pepř, fenyklová semínka, kardamom i bobkový list restujeme nasucho v pánvi. Po vychlazení vše rozmixujeme do hladka a dáme stranou.
- 2Rýži namočíme 20 minut předem do vody.
- 3Tofu nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji dohněda. Dáme stranou, do pánve přidáme druhou lžíci oleje a opečeme na něm cibuli. Po chvíli přidáme chilli papričku a zázvor. Dobře promícháme a přidáme mátu a koriandr. Vrátíme tofu, kurkumu, chilli koření, biryani koření a promícháme.
- 4Poté přidáme ještě jogurt a trochu soli. Přilijeme půl hrnku vody a pěti minutách i kokosové mléko a přivedeme k varu. Přidáme rýži a vaříme 15 minut do měkka – podle potřeby podléváme vodou. Na posledních 5 minut přidáme hrášek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.