Tofu Biryani s hráškem

40 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1014 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
64 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
36 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme biryani koření: Hřebíček, skořici, kmín, muškátový oříšek i květ, pepř, fenyklová semínka, kardamom i bobkový list restujeme nasucho v pánvi. Po vychlazení vše rozmixujeme do hladka a dáme stranou.
  • 2
    Rýži namočíme 20 minut předem do vody.
  • 3
    Tofu nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji dohněda. Dáme stranou, do pánve přidáme druhou lžíci oleje a opečeme na něm cibuli. Po chvíli přidáme chilli papričku a zázvor. Dobře promícháme a přidáme mátu a koriandr. Vrátíme tofu, kurkumu, chilli koření, biryani koření a promícháme.
  • 4
    Poté přidáme ještě jogurt a trochu soli. Přilijeme půl hrnku vody a pěti minutách i kokosové mléko a přivedeme k varu. Přidáme rýži a vaříme 15 minut do měkka – podle potřeby podléváme vodou. Na posledních 5 minut přidáme hrášek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.