Tofu s chilli
65 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 225gramůSýr sójový - Tofu
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusPaprika červená
- 1kusAvokádo
- 1lžíceLimetková šťáva
- 4kusyRajčata
- 125gramůSýr Čedar
- 8kusůTortilla
- 1,5decilitryZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 8,5decilitrůSugocaso
- 3lžícePetržel - nať
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
34 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
15 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Práškové chilli, papriku, sůl, pepř a mouku smícháme a obalíme kousky tofu.
- 2Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm tofu 4 minuty, poté vyndáme a necháme okapat. Dáme stranou.
- 3Přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek a papriku a smažíme 3 minuty, necháme okapat a též dáme stranou.
- 4Avokádo rozpůlíme, oloupeme a vyndáme pecku. Pokrájíme ho na plátky, dáme do mísy a promícháme s limetkovou šťávou. Přidáme tofu a směs s cibulí, přimícháme nakrájená rajčata a polovinu sýra. Každou tortillu naplníme směsí, přelijeme zakysanou smetanou a zabalíme. Tortilly dáme do zapékací mísy.
- 5Smícháme nasekanou petrželku, omáčku sugocasu, nasekaný koriandr a přelijeme přes tortilly, posypeme zbývajícím sýrem a v předehřáté troubě pečeme 25 minut při teplotě 190 stupňů Celsia.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.