Tofu z mikrovlnné trouby

51 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
18 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tofu nakrájíme na kostičky a necháme marinovat 30 minut v sójové omáčce, sezamovém oleji a sherry.
  • 2
    Do malé misky dáme pokrájené čínské houby a zalijeme vroucí vodou. Necháme 20 minut namáčet.
  • 3
    Vaječné nudle dáme do mísy, zalijeme je vroucí vodou, aby byly ponořené, přidáme půl lžičky soli a vaříme v mikrovlnné troubě 4 minuty na vysoký výkon.
  • 4
    Do velké mísy dáme pokrájenou mrkev, celer, olej a cukrové kukuřičky. Přikryjeme pokličkou a 5 minut vaříme na vysoký výkon v mikrovlnné troubě.
  • 5
    Houby necháme okapat, uschováme lžíci tekutiny. Přebytečnou vodu z hub vymačkáme a odstraníme tuhé části.
  • 6
    Do misky se zeleninou přidáme cuketu pokrájenou na plátky, houby, pokrájené jarní cibulky a zelené fazolky. Promícháme, přikryjeme pokličkou a na vysoký výkon vaříme 4 minuty. K zelenině přidáme omáčku z černých fazolí a promícháme, aby se vše obalilo.
  • 7
    Solamyl smícháme s vodou z hub a vmícháme do zeleniny společně s tofu a marinádou. Přikryjeme a na vysoký výkon vaříme 3 minuty. Osolíme, opepříme.
  • 8
    Nudle necháme okapat, zeleninu ozdobíme sezamovými semínky a podáváme s nudlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.