Tofu-zeleninová pánev s kokosovým mlékem
30 min.
Ingredience
- 250gramůSýr sójový - Tofu
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1kusCuketa
- 200gramůBrokolice
- 20gramůZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 1kusCitronová tráva
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej řepkový
- 1lžíceCukr třtinový
- 100gramůHrachové lusky
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 2lžícePomerančová šťáva
- 200mililitrůMléko kokosové
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5lžičkaLimetková šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Osušené tofu nakrájíme na stejné kousky. Očištěnou mrkev a papriky nakrájíme na nudličky, cuketu na kolečka a brokolici rozdělíme na růžičky. Oloupaný zázvor spolu s citronovou trávou a chilli papričkou nasekáme najemno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky.
- 2Ve velké pánvi (nejlépe ve woku) rozehřejeme olej a opečeme na něm tofu po všech stranách. Přidáme cibuli, zázvor, citronovou trávu a kurkumu. Necháme zvolna změknout, potom přisypeme hrášek z lusků a necháme trochu zkaramelizovat. Přidáme připravenou zeleninu, chilli, česnek a vše restujeme za stálého míchání 2-3 minuty. Potom vmícháme hrachové lusky, zalijeme pomerančovou šťávou, kokosovým mlékem a povaříme doměkka. Nakonec dochutíme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.