Tortellini s mozzarellou a zeleninou
50 min.

Ingredience
- 1kusLilek
- 4lžičkySůl mořská
- 3kusyPaprika červená
- 2kusyCuketa
- 2kusyRajčata
- 400gramůMozzarella
- 500gramůTěstoviny Tortellini
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůOlej olivový
- 5litrůVoda pitná
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
992 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
55 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme lilek a nakrájíme jej na 1/2cm silné plátky. Plátky rozložíme a posypeme mořskou solí, přikryjeme, zatížíme a necháme odležet asi 1 hodinu. Poté plátky opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a z obou stran opékáme pod grilem zhruba 4 minuty.
- 2Omyjeme papriku, překrojíme ji napůl a zbavíme jader. Zbylých jadýrek se zbavíme opláchnutím pod tekoucí vodou. Papriku nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a nakrojíme do křížku. Spaříme je horkou vodou, oloupeme slupku a nakrájíme na kostičky. Mozzarellu vložíme do cedníku a necháme okapat, rozkrájíme ji na nudličky. Opláchneme a osušíme petrželku a nasekáme najemno.
- 3Tortellini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat a vychladnout.
- 4Plátky lilku překrájíme napůl a smícháme se zeleninou a mozzarellou. Dochutíme solí, pepřem, přidáme petrželku a pokapeme olivovým olejem. K zelenině přidáme tortellini, promícháme, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.