Tortellini s ricottou

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
31 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
30 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mixéru rozmixujeme šunku, sýr, trošku petrželky, strouhanku
  • 2
    a žloutek, postupně přidáváme olivový olej a osolíme.
  • 3
    Těsto připravíme smícháním všech surovin a necháme ho 30 minut odpočinout. Pomocí strojku utvoříme dlouhý plát.
  • 4
    Polovinu poklademe kopečky náplně. Těsto přeložíme na polovinu
  • 5
    a vykrájíme obdélníky. Protilehlé vrcholy spojíme, abychom utvořili tortellini.
  • 6
    Ricottu rozdrobíme a smícháme s nakrájeným tymiánem a pažitkou, solí a pepřem. Přidáme muškátový oříšek a hotovou ricottu upravíme doprostřed talíře.
  • 7
    Srdíčka artyčoků nakrájíme na plátky a osmažíme je v rostlinném
  • 8
    oleji, na ubrousku je necháme okapat a osolíme.
  • 9
    Tortellini uvaříme v masovém vývaru a dáme je na talíře okolo ricotty. Ozdobíme smaženými artyčoky a zalijeme trochou horkého vývaru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.