Tortellini s ricottou
45 min.
Ingredience
- Na náplň
- 110gramůŠunka od kosti
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceSýr Parmezán
- 1lžíceStrouhanka
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- Na omáčku
- 200gramůRicotta
- 2kusyArtyčoky
- 5gramůTymián čerstvý
- 100mililitrůVývar z hovězích kostí
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 10gramůPažitka
- Na těsto
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2kusyVejce slepičí
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
31 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
30 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V mixéru rozmixujeme šunku, sýr, trošku petrželky, strouhanku
- 2a žloutek, postupně přidáváme olivový olej a osolíme.
- 3Těsto připravíme smícháním všech surovin a necháme ho 30 minut odpočinout. Pomocí strojku utvoříme dlouhý plát.
- 4Polovinu poklademe kopečky náplně. Těsto přeložíme na polovinu
- 5a vykrájíme obdélníky. Protilehlé vrcholy spojíme, abychom utvořili tortellini.
- 6Ricottu rozdrobíme a smícháme s nakrájeným tymiánem a pažitkou, solí a pepřem. Přidáme muškátový oříšek a hotovou ricottu upravíme doprostřed talíře.
- 7Srdíčka artyčoků nakrájíme na plátky a osmažíme je v rostlinném
- 8oleji, na ubrousku je necháme okapat a osolíme.
- 9Tortellini uvaříme v masovém vývaru a dáme je na talíře okolo ricotty. Ozdobíme smaženými artyčoky a zalijeme trochou horkého vývaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.