Tortellini zapečené s hříbky a rajčaty
75 min.
Ingredience
- 800gramůHříbky čerstvé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 7lžicOlej bazalkový
- 2lžičkyOregano sušené
- 600gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3lžíceMouka pšeničná T 400
- 250mililitrůVíno červené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůTěstoviny Tortellini
- 250gramůGouda
- 3litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
27 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očistíme hříbky, případně hrubší nečistoty odstraníme vlhkou utěrkou, a rozkrájíme na silnější plátky. Oloupeme cibuli a česnek a obojí nakrájíme na menší kousky.
- 2Připravíme si pánev, ve které rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme cibuli a česnek a osmahneme je dosklovita. K zelenině přimícháme drcené oregano, pokrájené hříbky a za občasného míchání dusíme další 3 minuty. Rajčata vyjmeme z konzervy, necháme okapat. Šťávu nevyléváme. Rajčata rozkrájíme na kostičky.
- 3Hříbky na pánvi zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a za stálého míchání podléváme červeným vínem. Do omáčky přidáme rajčata a šťávu z rajčat, dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme a vaříme dalších 10 minut.
- 4Tortellini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a promícháme s 1 lžící oleje. Předehřejeme troubu na 200 ºC (horkovzdušnou troubu na 180 ºC). Goudu pomocí struhadla nahrubo nastrouháme.
- 5Zapékací mísu vymažeme 1 lžící oleje a na dno vyložíme 1/2 těstovin. Na těstoviny nalijeme polovinu hříbkové omáčky a posypeme polovinou nastrouhaného sýra. Na sýr navrstvíme zbytek těstovin, přelijeme omáčkou, posypeme sýrem a nakonec vše pokapeme zbytkem oleje. Takto připravené těstoviny vložíme do střední části trouby a zapékáme zhruba 30 minut. Poté nákyp vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.