Tortelloni plněné pstruhem

150 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
29 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si těsto. Na vál prosijeme mouku, ve středu uděláme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, nalijeme olej, přidáme špetku soli a vypracujeme měkké a hladké těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a dáme na chladné místo nejméně na 30 minut odpočinout.
  • 2
    Mezitím si připravíme náplň. Vykucháme a vykostíme pstruha, uřízněme mu hlavu, propláchneme a pokrájíme na kousky. V pánvi rozehřejte máslo a asi 3 minuty na něm po obou stranách smažíme kousky rybího masa. Potom je děrovanou lžící vyjmeme a nasekáme. Do téže pánve nalijte bílé víno a nechte je prudce vyvařit až na množství jedné lžíce. Přilijeme citrónovou šťávu a opět vše necháme vyvařit na jednu lžíci. Přilijeme smetanu a všechno 2-3 minuty povaříme. Stáhneme pánev ze sporáku a obsah nalijeme do mísy. Přidáme tvaroh, omytou a jemně nasekanou petrželku, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, nasekané rybí maso vše dobře promícháme.
  • 3
    Připravíme si omáčku. Oloupeme cibuli a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata,oloupeme, zbavte semínek a pak je nahrubo nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli, půl svazečku omyté, osušené a nasekané bazalky, bobkový list a list šalvěje a všechno při střední teplotě smažíme tak, aby cibule neztmavla. Přidáme rajčata, špetku soli, pepře a cukru a při střední teplotě vše asi 15 minut dusíme. Nakonec přidáme zbývající omytou a nasekanou bazalku a zbývající olej. Vše promícháme a stáhneme pánev ze sporáku.
  • 4
    Válečkem rozválíme těsto na tenký plát a ozubeným kolečkem z něj vykrajujeme čtverce o straně 6 cm. Doprostřed každého navršíme trochu směsi s pstružím masem a tvarohem, přehneme čtverce na trojúhelníčky a okraje přitiskneme k sobě. Tortelloni dáme vařit do patřičného množství osolené vody a scedíme je. Přelijeme je rajčatovou omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.