Tortilla po španělsku

49 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
46 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme česnek a cibuli. Česnek rozkrájíme ho na poloviny, cibuli pokrájíme na drobno, oloupané a omyté brambory krájíme na plátky V misce vyšleháme vejce se solí a pepřem, malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, posekáme na drobno. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme, odložíme do misky.
  • 2
    V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme na něj česnek a plátky brambor. Brambory smažíme při střední teplotě, osolíme je, přidáme chili papričku a průběžně je obracíme. Smažíme přibližně 20 minut. Když jsou měkké, přidáme cibuli a smažíme společně.
  • 3
    V míse rozšleháme vejce se solí a pepřem. Brambory s cibulí vyklopíme k vejcím (česnek ne, ten vyhodíme), směs promícháme.
  • 4
    Do čisté pánve nalijeme asi 2 - 3 lžíce oleje. Jakmie se rozpálí, vlijeme vaječnou směs s bramborami a smažíme z jedné strany do zlatohněda. Bramborovou tortilu obrátíme tak, že na pánev přiklopíme mělký talíř, pánev obratíme, takže se tortilla obrátí. Vložíme ji neosmaženou stranu na pánev, následně osmažíme druhou stranu do zlatova. Podáváme ji posypanou petrželkou, rozkrájenou na trojúhelníky, teplou i studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.