Tortilla s bramborami a chorizem

40 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
47 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Cibule rozpůlíme a rozkrojíme na proužky. Oloupaný česnek nasekáme najemno. Petrželku omyjeme, lístky natrháme nadrobno. Chorizo oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
  • 2
    V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a cca 5 min na něm restujeme brambory. Poté přidáme cibuli a česnek a opékáme dalších 5 min. Vmícháme petrželku a vše přemístíme do mísy. V pánvi opečeme dokřupava klobásu a přidáme do brambor. Ochutíme solí, pepřem a pálivou paprikou. Nakonec přimícháme našlehaná osolená vejce.
  • 3
    V pánvi rozpálíme zbytek oleje, urovnáme na něj bramborovou hmotu a na mírném ohni opékáme cca 8 min, tortillu obrátíme a pečeme z druhé strany ještě 5 min. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.