Tortilla s bramborami a chorizem
40 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 1kusCibule
- 0,5hrstPetržel - nať
- 300gramůKlobása Chorizo
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 8kusůVejce slepičí
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
47 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Cibule rozpůlíme a rozkrojíme na proužky. Oloupaný česnek nasekáme najemno. Petrželku omyjeme, lístky natrháme nadrobno. Chorizo oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- 2V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a cca 5 min na něm restujeme brambory. Poté přidáme cibuli a česnek a opékáme dalších 5 min. Vmícháme petrželku a vše přemístíme do mísy. V pánvi opečeme dokřupava klobásu a přidáme do brambor. Ochutíme solí, pepřem a pálivou paprikou. Nakonec přimícháme našlehaná osolená vejce.
- 3V pánvi rozpálíme zbytek oleje, urovnáme na něj bramborovou hmotu a na mírném ohni opékáme cca 8 min, tortillu obrátíme a pečeme z druhé strany ještě 5 min. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.